Studiekeuzetest voor iedereen. Betere toekomst begin vandaag!
4415
post-template-default,single,single-post,postid-4415,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Studiekeuzetest HBO MBO – 4 jaar studeren is niet meer van deze tijd! 5/5 (1)

Studiekeuzetest HBO MBO – 4 jaar studeren is niet meer van deze tijd!

Mr Data start met een 1 jarige opleiding in Digital Marketing en Big Data.

Beroepsonderwijs volgen op HBO en MBO niveau kan bij Mr Data al binnen 12 maanden! 

Studiekeuzetest HBO MBO maken die je klaarstoomt voor een carriere voor de rest van je leven, is verleden tijd. Terwijl de werkloosheid in Nederland nog steeds fors is, kampt de IT-sector met een tekort. Ook de arbeidsmarkt verandert razendsnel door technologische ontwikkelingen, waardoor banen verdwijnen of veranderen.

Banen die verdwijnen

Voorkom dat je een Studiekeuzetest HBO MBO maakt en dat je  geconfronteerd wordt met een baan die dreigt te verdwijnen:

  1. ING Bank 1400 ontslagen de komen 2 jaar
  2. Ontslagen van V&D
  3. Ballast Nedam Sociaal plan Ballast Nedam 2016
  4. ING Bank Sociaal plan ING 2016-2017
  5. Makro Sociaal plan Makro 2016-2017-2018
  6. De Staatloterij Sociaal plan De Staatsloterij/ Lotto 2016
  7. Vivat VSociaal plan Vivat 2016 (eindigt 31 december 2016)
  8. ABN Amro Sociaal plan
  9. RBS
  10. Achmea
  11. NN / Delta Loyed
  12. Blokker
  13. Alberthein

 

 

(Oud-) studenten hebben 17,9 miljard studieschuld

Het Interstedelijk Studenten Overleg waarschuwt voor de hoge schuld: “we betwijfelen of zich dat gaat terugbetalen voor studenten.”

Een biertje kopen mag niet, maar 50.000 euro bij DUO lenen wel

Duizenden ex-studenten hebben schuld van meer dan 50.000 euro

Volgens het UVW is er tekort aan Big Data  specialisten.  Daar moest iets aan gedaan worden, dacht Mondy Holten oprichter van  “Mr Data Amsterdam”.  

 

Dit studie traject is voor studenten die graag als ICT’er aan de slag willen. In zes maanden tijd kunnen ze al als software engineer aan de slag. Voorwaarden voor Studiekeuzetest HBO MBO: voldoende intelligentie, volledige beschikbaarheid en een goede intrinsieke motivatie.

 

 

Vragen over Studiekeuzetest HBO MBO? Bezoek onze website MR-data.nl

Bij Mr-data is het mogelijk iedere maand te starten met het omscholingstraject inmiddels zijn eerste cursisten gestart en zitten in de schoolbanken. SAP Consultant / Software engineer en docent Mondy Holten vertelt waarom Studiekeuzetest HBO MBO zo belangrijk is, hoe het project werkt en wie ervoor in aanmerking komen.  

Hoe noodzakelijk was het om dit studie traject op te zetten?

“Vrij noodzakelijk. Jaarlijks staan er 12.000 IT-vacatures open, terwijl er maar zo’n 5.000 nieuwe ICT’ers afstuderen. Dat zorgt al jaren voor een flink tekort. En met alle ontwikkelingen op het gebied van Big Data en Business Intelligence zal de vraag alleen maar verder toenemen. Daar komt nog bij dat er steeds meer geoutsourcet werk terug naar Nederland komt, omdat de kosten niet meer opwegen tegen de baten en de wijze van softwareontwikkeling op een andere wijze wordt gedaan. Het verschil in vraag en aanbod zal dus eerder toenemen dan afnemen de komende jaren.”

Hoe ziet jullie studie traject eruit?

“Bij MR-Data.nl leiden we op tot Data specialist. Je krijg eerst vijf maanden intensief les in programmeren en als je dat semester goed afrondt, krijg je een arbeidscontract van minimaal zes maanden bij Mr Data Amsterdam  en dat ook een groot deel van jouw opleidingskosten voor zijn rekening neemt. Tijdens dat half jaar werk je vier dagen bij het bedrijf en zit je nog één in de studie banken bij MR-data.nl. Na die 6 maanden ben je afgestudeerd en kun je bij het bedrijf blijven of elders als software engineer aan de slag.”

Is 6 maanden genoeg om dit vak te leren?

“Wij vinden van wel. Uiteraard ben je dan nog geen senior software engineer, maar je hebt wel de belangrijkste basis gelegd. Je kunt werken met SAP Business Objects en ander Business Intelligence Tools en je kent de moderne IT project management technieken, zoals bijvoorbeeld Agile Scrum. Je kunt echt volwaardig meedraaien in een team.”

In welke taal leren jullie programmeren?

“Wij leren programmeren in SQL, omdat dat een van de lastigere talen is om te leren. Als je dat onder de knie hebt, is het eenvoudiger om over te stappen naar bijvoorbeeld .Net. Die vertaling is niet zo moeilijk te maken, omdat alle concepten in de basis hetzelfde zijn. De woorden zijn vergelijkbaar, alleen de structuur of de syntax is net even anders.”

Kan iedereen zich zomaar Studiekeuzetest HBO MBO?

“Je moet wel al een afgeronde Havo / wo-studie hebben gedaan om in aanmerking te komen voor dit traject. Dat is de minimale instapvoorwaarde. Daarbovenop testen we deelnemers op intelligentie, persoonlijke vaardigheden en intrinsieke motivatie. We willen namelijk wel dat iemand ook echt graag in de ICT wil werken en niet alleen omdat hij of zij nu geen werk heeft of rondkomt met een kleine baan. Er valt dus nog best een hoop af tijdens de aanmeldingsprocedure. Maar we moeten streng zijn, want bedrijven en de overheid investeren wel veel geld in deze cursisten.”

Wat kost deze studie ?

“Een bedrijf dat zich verbindt aan een cursist – dat gaat via een soort speeddatesessie en een sollicitatieprocedure bij het student – betaalt ongeveer de helft van de opleidingskosten, afhankelijk van zijn achtergrond en ervaring: 5000 euro. Voor student lijkt het misschien veel geld, maar ze krijgen er wel een nieuwe skills en beter toekomst, stil staan is achter uit gaan. Vergelijk dat maar eens met de kosten voor werving en selectie van deze schaarse doelgroep die vaak veel hoger zijn. Ze betalen sowieso alleen als de cursist zijn eerste semester met goed gevolg aflegt.”

Moet je technisch zijn om te starten?

“Nee, dat hoeft niet. Je moet natuurlijk wel affiniteit hebben met computers. Anders moet je je afvragen of je überhaupt wel in zo’n vakgebied wilt werken. Daarnaast moet je ook wel logisch kunnen denken. Maar daar testen we vooraf ook op.”

Uit welke studierichting komen de mensen die nu meedoen?

“Van alles. Van geschiedenis en archeologie tot econometrie, business studies, communicatie, multimediadesign en celbiologie.”

En wat is hun achtergrond qua carrière?

“Ook dat verschilt. Er zijn mensen die ooit een studie gedaan hebben, maar daar nu geen baan in kunnen vinden. Maar ook pas afgestudeerden, die toch nog een soort kopstudie of een extra specialisatie willen doen. Ook hebben we werknemers die nu wel een baan hebben, maar die onder hun niveau is of te weinig uitdaging biedt.”

Waarom geen 4 jaar HBO opleiding volgen? Wat is het verschil?

“De deelnemers die Studiekeuzetest HBO MBO hebben niet allemaal al een opleiding afgerond. Ook andere vakken zoals Nederlands, Engels, wiskunde en bepaalde ICT-vakken hoeven ze niet te doen. De volledige ICT-opleiding is dus zeker een stuk breder, maar met deze verkorte omscholing leer je wel de essentiële zaken om aan de slag te kunnen.”

“En vergeet ook niet dat deze groep heel hard leert in een korte tijd. Ze zitten elke dag acht uur in de schoolbanken, vier maanden lang. Daarna volgt één stagemaand bij de opdrachtgever waar ze zich kunnen verdiepen in de specifieke taal die daar wordt gebruikt om vervolgens zes maanden on the job het werk te leren. Het is gewoon heel hard werken. Maar wel met een serieuze kans op een baan.”

Ook Studiekeuzetest HBO MBO’er?

Wil je meer weten over Studiekeuzetest HBO MBO? Kijk op de website van mr-data.nl  

omscholen-naar-ict

omscholen-naar-ict

 

 

Locaties inhouse omscholen?

Noord-Holland, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Zuid-Holland, The Hague, Utrecht, Eindhoven, Noord-Brabant, Tilburg, Groningen, Flevoland, Almere, Breda, Noord-Brabant, Nijmegen, Apeldoorn, Gelderland, Haarlem, Noord-Holland, Haarlem, Overijssel, Enschede, Arnhem, Gelderland, Amersfoort, Shanghai, Karachi, Beijing, Lagos, Delhi, Tianjin, Istanbul, Tokyo, Guangzhou, Mumbai, Moscow, São Paulo, Shenzhen, Jakarta, Seoul, Kinshasa, Cairo, Lahore, Mexico City, Lima

Overig

studiekeuzetest, studiekeuzetest hbo, studiekeuze, beroepskeuzetest, welke opleiding past bij mij, beroepentest, opleiding test studientest, welk beroep past bij mij, beroepskeuze, studiekeuzetest vwo, opleidingen mbo test, opleidingtest mbo, 123 studiekeuze, interessetest, studie, studiewijzer, profielkeuze, studiekeuze123,

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.