Business Intelligence Consultant
2965
post-template-default,single,single-post,postid-2965,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

No ratings yet.

Wat is een Business Intelligence consultant / BI Consultant?

Als Business Intelligence Consultant ligt je focus op het begrijpen van de data- en informatie uitdagingen van onze klanten. Je bent in staat om de informatiebehoefte(n) van onze klanten te vertalen naar concrete informatie-oplossingen die direct resultaat opleveren. Dit doe je door de vertaalslag te maken van de informatiebehoefte naar een high level design (functioneel en technisch). Je maakt de oplossing helder en inzichtelijk door het creëren van dashboards, analytics en managementrapportages. Je werkt zelfstandig en in teamverband projectmatig vóór en mét nieuwe en bestaande klanten verspreid over heel Nederland. Met jouw specialistische kennis voeg je concrete waarde toe en weet je de klant te verrassen!

 • Vind je het leuk om in de cijfers te duiken en met dashboards, datavisualisatie en advies/actiegerichte-analyses te werken ?
 • Ben jij nieuwsgierig, kritisch en geloof je in de meerwaarde die data kan bieden?
 • Wil je verantwoordelijk zijn voor het analyseren en modelleren van de informatie en informatiestromen van een bedrijfsproces?

Ja, Schrijf je in voor de opleiding BI expert bij XADAT.NL.

inschrijven

 

Ja, Start je carrière als Business Intelligence consultant .

Business intelligence Consultant

Business intelligence Consultant

Jouw rol als Business Intelligence consultant

Jij bent een Business Intelligence expert die, vanuit een duidelijke visie, ons helpt in de opzet en implementatie van onze nieuwe gecentraliseerde (BI) systemen, vanuit zowel analyse / rapportage als proces perspectief.

Je werkt nauw samen met de andere Blokker Holding disciplines en met de rapportage eigenaren binnen alle formules van de Blokker Holding in het vertalen van de business vraag naar BI oplossingen. Je komt in aanraking met implementatie van Business Intelligence voor zowel onze online (web)  als winkelkanalen en je bent hierin voortdurend bezig nieuwe ontwikkelingen en verbeterinitiatieven uit te werken om Business Intelligence binnen Blokker op top niveau te kunnen inzetten. De ambitie die we als Blokker Holding hebben, de diversiteit van de formules en het belang van Business Intelligence als stuurmechanisme voor onze bedrijfsprocessen, maakt deze functie bijzonder interessant en uitdagend.

inschrijven

Wat zijn je werkzaamheden als business intelligence consultant?

Als Informatieanalist Business Intelligence ben je verantwoordelijk voor:

 • Verbetering van de Business Intelligence omgeving in al zijn aspecten zoals organisatie, processen en best passende IT oplossingen.
 • Verzamelen van business vereisten, formuleren van voorstellen, deze uitwerken in verbeterprogramma’s, en bijdragen aan de realisatie hiervan.
 • Adviseren over nieuwe BI producten en de impact ervan bepalen voor de klant.
 • Opstellen van projectvoorstellen en management van projecten via de Scrum projectmethodiek.
 • Opzetten van ‘best practices’, regels, richtlijnen, processen en procedures voor Business Intelligence.
 • Bewaken van de BI architectuur en de opzet van het conceptuele model voor deEnterprise Data warehousing.
 • Fungeert als ‘Principal Consultant’, stuurt inhoudelijk in- en externe BI consultants aan bij de implementatie van projecten, veranderingen, implementatie van nieuwe releases etc. Traint, coacht en begeleidt junior collega’s en gebruikers.

inschrijven

Waar werk een Business Intelligence consultant?

Beter vraag is, waar werkt een Business Intelligence Consultant niet? Business Intelligence consultant werkt niet bij de bakker om de hoek met een traditionele kassa systeem en 3 medewerkers in dienst. Grossomodo werkt een Business Intelligence consultant bij bedrijven met meer dan 500 medewerkers op de loonlijst. Met grote complexe ERP systemen, zoals SAP systeem. Voorbeelden van bedrijven zie je hieronder:

abn amronngrouping bankrabobankics, vgzrbshttp://www.aegon.com,https://www.achmea.nl,https://www.hagaziekenhuis.nl,http://www.elisabeth.nl/,www.umcutrecht.nl www.dela.nl,www.uu.nl,www.maastrichtuniversity.nl,www.eur.nl,www.universiteitleiden.nl,www.uva.nl,http://www.uwv.nl,www.heineken.com,www.akzonobel.com,https://www.alliander.com,https://www.care-autoschade.nl,https://www.floraholland.com,https://www.natuurmonumenten.nl,www.shell.com,https://www.dunea.nl/,www.dsm.com,https://www.essent.nl,www.eneco.com,www.grolsch.nl,www.nedtrain.nl,www.ppg.com,www.sabic.com,www.tatasteel.com,https://www.tnt.com,www.politie.nl,https://www.asml.com,www.medtronic.com,www.philips.com,www.tomtom.com,www.booking.com,https://www.klm.com,https://www.jumbo.com,www.zara.com,www.t-mobile.com,https://www.vodafone.nl,www.nike.com,www.adidas.nl,www.action.nl/,https://www.frieslandcampina.com,https://www.enexis.nl,www.nuon.com,https://www.alliander.com,www.shell.com,www.postnl.com,http://www.mobilitymixx.nl/,https://www.leaseplan.nl,https://www.postcodeloterij.nl,https://www.athlon.com,www.rtlnederland.nl,www.bat.com,https://duo.nl,facilicom.nl,https://www.akzonobel.com,https://www.bmw.nl,www.ebay.nl,www.suikerunie.nl,www.ah.nl,www.hema.nl,www.spar.nl,https://www.nespresso.com/nl,www.loreal.com,nl.tommy.com,en.gvb.nl,www.aramcooverseas.com,asrnederland.nl,www.daf.com,www.hanos.nl,https://www.kadaster.nl/,EbayASRNShttps://www.leaseweb.com,https://www.hollandcasino.nl,fd.nl,www.suikerunie.nl/,https://www.westlandutrechtbank.nl/,https://www.coa.nl,

inschrijven

Ideale profiel van Business Intelligence Consultant?

Volgens het UWV zijn de BI vacatures zeer moeilijk vervulbaar. De eisen voor deze zijn zeer hoog, natuurlijk zoeken bedrijven een 100% match, echter in tijden van schaarste accepteren bedrijven ook profielen met een 80% match. Hieronder gewenste profiel, natuurlijk niet noodzakelijk 100% match.

 • ervaring met BI dashboard en rapportage tools (zoals Microsoft Reporting Services, MicroStrategy, Qlik, Tableau en IBM Cognos)
 • Kennis van modelleer technieken (Kimball, Inmon en Data Vault)
 • Kennis van innovatieve BI oplossingen (zoals Data Lake, Hadoop, Big Data)
 • Zelfstandigheid en in een teamverband projectmatig kunnen samenwerken
 • Sterk analytisch- en probleemoplossend vermogen
 • Initiatief, gedrevenheid, hands-on en flexibele instelling
 • Energieke persoonlijkheid en weet mensen te enthousiasmeren
 • Je bent op de hoogte van de laatste data & informatie trends
 • Je herkent commerciële kansen en weet deze te benutten
 • Achterond HBO/WO opleiding
 • Fulltime beschikbaar

Technische Skills Business Intelligence Consultant

 • Ervaring met SAP BI / BO / BW / Qlikview / Tableau )
 • Ervaring SQL Server
 • Ervaring SQL statements
 • Gedegen hands-on ervaring met minstens één van de volgende BI omgevingen: SAP BI / BO / BW, Qlikview en Tableau

inschrijven

XADAT.NL | BI Training | BI Developers | Business Intelligence Consultants

XADAT.NL houdt zich bezig met data, analytics en predictive analytics. Onze expertise betreft het gehele spectrum van Data Warehousing, Business Intelligence, (Big) Data Analytics en Predictive Analytics. Al deze specialistische kennis onder één dak zorgt voor synergie en innovatie, met doeltreffende resultaten voor onze klanten. We werken niet vóór maar mét opdrachtgevers om het gestelde bedrijfsdoel te overtreffen. Kijk voor meer informatie op www.XADAT.NL

 

Contact Business Intelligence Consultant

Wil je meer weten over XADAT.NL en/of inhoudelijk meer te weten komen over Business Intelligence Training of Business Intelligence Consultants ? Neem contact op met ing. Mondy Holten, Business Intelligence Consultant, bereikbaar via 085-888 1851 of per e-mail m.holten@xadat.nl

SAP BI BW

Business Intelligence Consultant

Bezoek ons in Amsterdam

IMG_9552

Weesperstraat 61

1018 VN amsterdam

 

sap bi tutorial

inschrijven

Functioneel ontwerp invalshoeken voor een Business Intelligence Consultant

De concerns zijn vervolgens vertaald naar en samengevat in 4 invalshoeken:

 1. Stakeholders Concerns Invalshoeken Gebruiker – Welke processen worden ondersteund? – Welke functionaliteit wordt geboden? – Wat is de kwaliteit van de data? Functionaliteit Eigenaar – Wat kost het datawarehouse? – Wat levert het op? – Wat is het toekomstperspectief? Kosten & baten
 2. Business Data – Wat is de kwaliteit van de data? – Hoe worden security en privacy gewaarborgd? – Hoe wordt traceability gewaarborgd? Functionaliteit IT-management – Hoe beheersen en reduceren we de kosten? Aanpak DWH technisch team (ontwikkelteam, dwh-architect, beheerteam) – Hoe zit het datawarehouse technisch in elkaar? – Hoe wordt de functionele vraag vertaald naar een technische oplossing? Techniek, Aanpak
 3. IT-Integratie huidige systemen  – Hoe past het
 4. Datawarehouse omgeving:  Techniek In het hoofdstuk Rationale wordt de bestaansreden van het systeem toegelicht, waarna een globale systeembeschrijving gegeven wordt in het hoofdstuk Pallas in vogelvlucht. Vervolgens wordt deze in de hoofdstukken Functionaliteit, Techniek, Aanpak, en Kosten en baten vanuit de verschillende invalshoeken verder uitgediept.

 

Probleemstelling voor een Business Intelligence Consultant

Probleemstelling die vaak wordt vastgesteld dat de kwaliteit van de toenmalige management-informatievoorziening van de organisatie sterk onvoldoende ervaren werd. De situatie werd gekenmerkt door slechte beheersbaarheid, onvolledigheid, elkaar tegensprekende cijfers, late beschikbaarheid en het niet-geïntegreerd benaderbaar zijn van uiteenlopende bronnen.

 

inschrijven

Overige skills Business Intelligence Consultant

sap bi Consultant Amsterdam, it auditor, marketing intelligence, what is business objects, business objects basics, project manager, business objects sap, systems analyst jobs, builder, businessobjects, bo training, data analyst, etl testing consultant Amsterdam, sap businessobjects web intelligence, business objects universe, sap business object, sap video tutorials, sap hana tutorial for beginners, sap Consultant Amsterdam, marketing analyst, network administrator, test manager, junior business analyst, sap bobj,, what is etl testing, sap business object, sap businessobjects design studio, business analyst, financial business analyst, what is sap bo, sap bo Consultant Amsterdam, business objects tutorial, business object Consultant Amsterdam, junior project manager, business object sap, systems engineering, office manager, procurement specialist, etl developer Consultant Amsterdam, sap bo online training, sap web intelligence, sap business objects tutorial, sap bw, sap fico, recruiter, product manager, recruitment manager, tutorial sap, sap bw on hana, sap online tutorials, sap bo web intelligence, etl definition, etl concepts, sap tutorials for beginners, program manager, business systems analyst, senior consultant, process analyst, sap bi tutorial, sap bi tutorial, business object tutorial, sap bods tutorials, sap information design tool, software architecture, senior business analyst, sap tutorials, sap is retail, sap tutorial for beginners, sap data services tutorial, sap tutorials pdf, project manager job description, etl process Consultant Amsterdam, risk analyst, credit risk analyst, etl systems, sap online tutorial, sap design studio tutorials, web intelligence tutorial, trainee, business manager, system analyst, sap tutorial, sap query, technology architecture, business analyst cv, technical business analyst, financial systems analyst, sap design studio tutorial, sap bods tutorial, sap tutorial for beginners pdf, sap tutorials for beginners pdf, consultant, financial analyst, business development manager, project coordinator, credit analyst, security analyst, programmer analyst, bobj consultant amsterdam, reporting analyst, junior analyst, analyst reports, reporting analyst job description, test architect, information design tool, abap tutorials, sap abap tutorial for beginners, sap bo tutorials, solution architect, bi Consultant Amsterdam, qa analyst, quantitative analyst, what is etl, quality analyst, operations analyst, technical analyst, project analyst, etl meaning, content specialist, sap bo tutorial, it systems analyst, sap query tutorial, bods tutorial, research analyst, computational linguistics, it analyst, abap tutorial, pricing analyst, product analyst, strategy analyst, mis analyst, mis manager, revenue analyst, program administrator, repositioning strategy, associate consultant, senior analyst, support analyst, reporting analyst salary,

Regio werkzaam Business Intelligence Consultant

Amsterdam, Noord-Holland Noord-Holland,  Rotterdam, Zuid-Holland, Den Haag Den Haag, Utrecht, Eindhoven, Noord-Brabant, Tilburg, Groningen, Almere,  Flevoland, Breda, Nijmegen, Gelderland, Apeldoorn, Haarlem, Enschede, Overijssel, Arnhem, amersfoort, Zaanstad, ‘s-Hertogenbosch, Haarlemmermeer, Zwolle, Zoetermeer, Zuid-Holland, Leiden, Maastricht, Limburg, Dordrecht, Dordrecht, Ede, Gelderland, leeuwarden, Friesland, Alphen aan den Rijn,

Tags:
, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.