bi consultant Junior BI-ontwikkelaar DNB - Amsterdam XADAT.COM
3663
post-template-default,single,single-post,postid-3663,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

bi consultant Junior BI-ontwikkelaar DNB 5/5 (1)

bi consultant Junior BI-ontwikkelaar DNB

Junior BI-ontwikkelaar

Werkervaring max. 2 jaar Uren per week 36
Opleidingen HBO / WO Bedrijfseconomie
HBO / WO Bedrijfskunde
HBO / WO Informatica
Uiterste datum 22 november 2016

Wil jij je inzetten om oplossingen te realiseren voor complexe datavraagstukken bij De Nederlandsche Bank? Ben je communicatief vaardig en vind je het een uitdaging om gebruikerswensen in business intelligence (BI) oplossingen te vertalen en te implementeren? Dan bieden wij jou een unieke kans om in de praktijk van specialisten op het gebied van datavoortbrenging te leren hoe via databewerking uit ruwe data informatie en kennis kan worden opgebouwd. Als junior BI-ontwikkelaar ga je uiteindelijk een essentiële bijdrage leveren aan het verder ontwikkelen van een beheersbare omgeving voor het opslaan, verrijken en publiceren van deze informatie en kennis waar DNB belangrijke besluitvorming op baseert.

Reageer op deze vacature

Inhoud van de functie

Als junior BI-ontwikkelaar word je door ervaren collega’s opgeleid tot het goed kunnen toepassen van ETL (Extract, Transform en Load) technieken. Je bespreekt datavraagstukken met eindgebruikers, je bent in staat hen te adviseren en in teamverband de uiteindelijke oplossing te ontwerpen en te implementeren. Je vertaalt specifieke wensen in generieke oplossingen en je adviseert over lange termijn planningen. In deze functie opereer je dagelijks tussen eindgebruikers (zoals toezichthouders en beleidsmakers) en de datawarehouse specialisten/modelleurs van het Data Service Centre.

Je belangrijkste verantwoordelijkheden als j unior BI-ontwikkelaar zijn:

 • Extract, Transform en Load (ETL) implementaties.
 • Eindgebruikers adviseren over het aggregeren, transformeren en publiceren van gegevens.
 • Overleg met de gebruikersorganisatie of opdrachtgevers over datavraagstukken, eisen en wensen.
 • Opstellen van impactanalyses met daarin een kosten- en tijdsinschatting.
 • Ontwerpen van eenvoudige datamodellen en ontwikkelen van programmatuur voor het vullen ervan.
 • Bijdragen aan de ontwikkeling van nieuwe generieke functionaliteiten voor de uitbreiding van de producten en diensten van de afdeling.

Functie-eisen

Agile werken in teamverband spreekt je aan en het nemen van je eigen verantwoordelijkheid is voor jou vanzelfsprekend. Je beschikt over uitstekende analytische en communicatieve vaardigheden en je hebt de wil om samen met collega’s continue te werken aan verbeteringen. Daarnaast heb je affiniteit met IT en ben je een proactieve denker met een groot analytisch vermogen, initiatiefrijk en resultaatgericht.

 • Afgeronde bachelor of mast er, bijvoorbeeld in een (bedrijfs-) economische, informatica of bedrijfswiskundige richting.
 • Affiniteit met programmeren.
 • Affiniteit met automatisering en geautomatiseerde processen rond dataverwerking.
 • Ervaring met data-integratie en Business Intelligence, bij voorkeur in SAS, is een pre.
 • Goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden, zowel in het Nederlands als in het Engels.

Afdelingsprofiel

Business intelligence (BI), big data en big analytics vervullen in toenemende mate een belangrijke schakel in organisaties. De bij De Nederlandsche Bank beschikbare data wordt wel het nieuwe digitale goud genoemd. De afdeling Business intelligence competency centre statistiek (BICCS) is verantwoordelijk voor BI- en applicatieontwikkeling en voor het functioneel beheer van de statistieksystemen.

Het zwaartepunt bij BICCS ligt op het – in samenwerking met de verschillende statistiekafdelingen – tijdig voortbrengen van hoogwaardige informatieproducten (bijvoorbeeld dashboards) en gegevenscomponenten (bijvoorbeeld datasets). Het betreft hier de informatieproducten en datacomponenten die in de productie-omgeving zijn, dat wil zeggen die gestandaardiseerd en met afgesproken frequentie en kwaliteitseisen worden voortgebracht. Verder houdt de afdeling zich bezig met de uitvoering van technische taken rond vernieuwingen en aanpassingen van rapportages voor onder toezicht staande instellingen. Ook is BICCS verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het beheer van generieke functionaliteit, die wordt gebruikt in het verwerkingsproces van toezichtrapportages en in het proces van het opstellen en ter beschikking stellen van macro-economische statistieken.

Meer informatie

Remy van der Vlist, afdelingsmanager, 020 524 3248.
Lia van Heerwaarden, recruiter, 06 5249 6524.

Arbeidsvoorwaarden

We willen het beste uit onze mensen halen, en dus ook het beste geven. We streven naar een goede balans tussen werk en privé voor al onze medewerkers. Daarnaast bieden we een prima salaris en een modern, flexibel pakket aan arbeidsvoorwaarden. Je krijgt een jaarcontract met – afhankelijk van goed functioneren en overigens ongewijzigde (organisatorische) omstandigheden – uitzicht op voortzetting.

 • Het jaarsalaris bestaat uit 13 maandsalarissen en 8% vakantietoeslag berekend over 13 maanden.
 • Pensioenopbouw op basis van middelloon met voorwaardelijke indexatie, eigen bijdrage in de premie 6,1%.
 • DNB kent een 36-urige werkweek, met de mogelijkheid om – afhankelijk van je werkzaamheden – flexibel te werken.
 • DNB is gevestigd in het centrum van Amsterdam en goed bereikbaar met het openbaar vervoer.
 • DNB is toonaangevend op het gebied van kennis. Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers zich blijven ontwikkelen. Niet alleen om te zorgen dat je vakinhoudelijk bijblijft, maar vooral ook om je talenten en competenties te stimuleren. Daarom bieden we je voortdurend mogelijkheden om te leren en te groeien, zowel op persoonlijk als op professioneel vlak.

Solliciteren

Als sollicitatie ontvangen wij graag uiterlijk 22 november 2016een motivatiebrief en een compleet cv.

De procedure omvat een uitgebreid antecedentenonderzoek en mogelijk een e-assessment. Online screening, bijvoorbeeld via zoekmachines en social networks, kan onderdeel zijn van het selectieproces.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Reageer op deze vacature

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.